logo Leerplicht - Doorstroompunt Midden-Brabant Leerplicht - Doorstroompunt Midden-Brabant

Hulp van de doorstroomcoach

Als je niet naar school gaat en geen diploma hebt, neemt een doorstroomcoach contact met je op. Samen bespreken jullie wat er nodig is om terug te kunnen keren naar school of welke andere stappen er mogelijk zijn. Je kunt ook zelf om hulp vragen als er problemen zijn op school. 

Begeleiding

Doorstroomcoaches hebben verschillende instrumenten die zij inzetten om met jongeren in gesprek te komen en samen de vervolgstappen richting school, werk of hulpverlening te zetten.

  • Huisbezoeken
  • Beroepskeuzetest
  • Capaciteitentest
  • Interessetest
  • Assessments meer- en hoogbegaafden
  • Maatwerktrajecten

Testen en assessments

De verschillende testen die je kan doen, geven onder andere inzicht in je interesses en talenten. De resultaten kunnen helpen om goede keuzes te maken voor een nieuwe opleiding of werk. Testen worden individueel of groepsgewijs gedaan. De resultaten worden altijd individueel besproken.
Doorstroomcoaches kunnen ook een assessment inzetten voor meer- en hoogbegaafden. 

Maatwerktrajecten 

Als er behoefte is aan intensievere begeleiding, dan heeft de doorstroomcoach de keuze uit verschillende maatwerktrajecten. Een voorbeeld van zo’n maatwerktraject is Boost013. 
Boost013 is een afwisselend en actief programma voor jongeren van 16 tot 23 jaar. Het programma duurt 4 weken, per week zijn er 3 dagdelen met in totaal 12 workshops. Boost013 geeft je inzicht in je eigen kwaliteiten en motivatie. Het legt een basis om de kansen op een succesvolle (school)carrière te vergroten.